Confectieschoenen: aanpassingen en herstellingen

Voor lichte of tijdelijke klachten volstaat soms een (kleine) aanpassing aan de confectieschoen. Door middel van een (kleine) aanpassing aan de binnen- en/of de buitenkant kan een gewone schoen daardoor een stuk comfortabeler lopen. Steeds wordt er in acht genomen dat de buitenkant van de schoen het oorspronkelijke uiterlijk zo veel mogelijk blijft behouden.

Veel voorkomende voorbeelden van aanpassingen aan de confectieschoenen zijn: verhoging van de hak en/of de gehele zool, aanbrengen van een extra wig of aanbrengen van een extra afrol.
Door middel van deze aanpassingen kan er dus een beenlengteverschil worden gecompenseerd, kan er meer stabiliteit worden verkregen tijdens het lopen of kan de afwikkeling van de voet worden bevorderd.

Indien dit niet voldoende is, wordt er overgegaan op maatwerk; orthopedische steunzolen en/of orthopedische schoenen. Indien omtrent deze onderwerpen meer uitleg is gewenst, is dit terug te vinden bij het hoofdstuk maatwerk, in de linkse kolom.

Indien er herstellingen en/of aanpassingen aan de orthopedische steunzolen of schoenen dienen te gebeuren (voorbeelden zijn: vernieuwing (van een gedeelte) van de zolen, herstellen van de hakken, herovertrekken van de steunzolen), kan men hiervoor ook bij ons terecht.